Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Linnéa Claeson stödjer Djurens Rätts kampanj för grisarna

Linnea Claeson
Linnéa Claeson. Foto: Maria Åkesson

Handbollsstjärnan Linnéa Claeson utsågs nyligen till framtidens mäktigaste person i Sverige* och hon har prisats för sitt engagemang mot sexuella trakasserier och näthat. Nu tar Linnéa Claeson också ställning för djuren i en ny kampanj från Djurens Rätt.

Hon har gjort sig känd som en profil inom frågor som feminism, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet men Linnéa Claeson brinner också för djurens rättigheter.

– Grisar runt om i Europa utsätts för kastrering, svansklippning, tandklippning och tandslipning - trots att mycket av detta har varit förbjudet i EU i mer än 20 år, berättar Linnéa Claeson i en ny kampanjfilm som Djurens Rätt släpper idag.

Filmen är en del av kampanjen End Pig Pain där 15 djurorganisationer gått samman för att förändra villkoren för grisarna i livsmedelsindustrin i Europa. Bara i Sverige dödas omkring 2,5 miljoner grisar varje år, 98 procent av dem får aldrig komma ut utan hålls inomhus i torftiga miljöer.

Skriv på uppropet för grisarna på www.endpigpain.se

* Listan över framtidens mäktigaste personer i Sveriges är framtagen en TCO, Tjänstemännens centralorganisation och består av unga opinionsbildare mellan 18 och 35 år från näringslivet, partier och organisationer, fackliga organisationer, akademi och media.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

17 maj 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem