Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Michael Kors blir pälsfria!

Michael Kors blir pälsfria!

Fur Free Alliance och Djurens Rätt firar att det populära företaget Michael Kors är det senaste tillskottet på pälsfria listan.

Den globala modegruppen Michael Kors Holdings Limited tillkännagav idag att de inte längre kommer att använda djurpäls i sina produkter. Användningen av päls kommer att fasas ut till slutet av december 2018.

Beslutet innebär att Michael Kors och Jimmy Choo har gått med i det internationella Fur Free Retailer-programmet, i Sverige mer känt som pälsfria listan.

Jag är glad att kunna meddela vårt företags åtagande att inte längre använda djurpäls i våra Michael Kors och Jimmy Choo-samlingar. Detta beslut markerar ett nytt kapitel eftersom vårt företag fortsätter att utveckla sin användning av innovativa material.
- John D. Idol, Michael Kors Holdings Limited ordförande och koncernchef

På grund av tekniska framsteg inom tillverkningen av fuskpäls har vi nu möjlighet att skapa en luxuös estetik päls som inte är animaliskt. Vi kommer att framhäva dessa nya tekniker i vår kommande modeshow i februari.
- Michael Kors

– Michael Kors, ett favoritmärke för trendsättare som Nicki Minaj och Kim Kardashian, gör skillnad genom att tydligt ta ställningen mot djurplågeriet inom pälsbranschen och visar vägen för framtidens mode. Precis som Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren och Hugo Boss blir Michael Kors nu en pälsfri ledare i modebranschen, säger Francesca Vilches ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

15 december 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem