Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Minister vill stänga skandalslakteriet

Minister vill stänga skandalslakteriet
Foto: Animal Rights Belgique & France

Reaktionerna har blivit starka efter den skakande film som igår kväll släpptes från ett slakteri i Belgien. Den ansvariga ministern har stoppat verksamheten på slakteriet med omedelbar verkan.

Kvällen den 23 mars släppte organisationen Animal Rights Belgique & France en skakande film inspelad på ett av de största slakterierna i Belgien. Filmen visar fruktansvärda förhållanden på slakteriet - levande djur som skållas i kokande vatten, grisar som skriker av smärta, som blöder och blir slagna. Flera djur slaktas också utan bedövning, något som är olagligt i regionen Flandern där slakteriet ligger.

Slakteriet är det tredje största i Belgien och ligger i staden Tielt. Det ägs av företaget Debra-Group, vars VD uttalar sig i belgisk media och säger att de är  chockade av bilderna.

Reaktionerna efter att filmerna släpptes blev starka och bara timmar efteråt gick Ben Weyts, Flanderns minister för bl.a.  djurskyddsfrågor, ut och begärde att verksamheten skulle stoppas och slakteriets licens dras in. Också livsmedelskedjan Delhaize reagerade genom att stoppa alla leveranser från slakteriet

Djurens Rätt fortsätter att följa utvecklingen.

Här kan du se filmen (men vi vill varna för väldigt obehagliga bilder)

Här kan du läsa mer: www.animalrights.be/sluit-het-varkensslachthuis-tielt

Gör skillnad

Välj bort lidande genom att välja bort djur från tallriken. Beställ vårt inspirationsmagasin Välj vego! på www.djurensratt.se/valj-vego.

Källor

Cochons maltraités: le gouvernement flamand suspend la licence de l'abattoir de Tielt, RTBF, 23 mars 2017

Tielt slaughterhouse closed after graphic video footage released, Flanders Today, 24 mars 2017

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

24 mars 2017

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem