Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Rösta för djuren - kryssa en djurvänlig kandidat till Europaparlamentet

Foto: Jo-Anne McArthur/We Animals/Eyes on Animals

Politiska framsteg för djuren kräver engagerade EU-parlamentariker! Därför uppmanar Djurens Rätt kandidaterna i EU-valet att visa sitt engagemang för djuren genom att anta ett djurskyddslöfte.

Valet till Europaparlamentet den 26 maj är viktigt för djuren då det sätter agendan för Europas politiska prioriteringar de kommande fem åren. Tillsammans med koalitionen Eurogroup for Animals och de svenska organisationerna Djurskyddet Sverige och World Animal Protection driver Djurens Rätt inför EU-valet kampanjen VoteforAnimals2019.

voteforanimals2019.eu kan du se vilka Djurens Rätt anser är de prioriterade frågorna för Europaparlamentet de kommande åren och vilka av de svenska kandidaterna i EU-valet som har ställt sig bakom dem.

– I det EU-valet har miljoner människor som är engagerade för djuren en möjlighet att påverka EU:s politik i en djurvänlig riktning. Kampanjen VoteforAnimals2019 hjälper dem genom att visa vilka kandidater som står på djurens sida i valet, säger Tina Hogevik, tf. förbundsordförande för Djurens Rätt.

Sebastian Wiklund

Sebastian Wiklund | Samhällspolitisk chef

27 mars 2019

EU

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem