Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Så ser kycklingindustrin ut i Japan

Flera kycklingar trängs i en stall

Djurrättsorganisationen Animal Rights Center Japan har för första gången avslöjat hur livet för kycklingarna ser ut i Japans livsmedelsindustri. Ett liv som innebär 50 dagar i överfulla och smutsiga stallar.

 Kycklingar är de landlevande djuren som är flest och har det sämst världen över. Den japanska djurrättsorganisationen Animal Rights Center Japan har för första gången nu avslöjat hur livet för en kyckling ser ut från uppfödning till slakt i Japan.  

Kycklingarna i Japan får leva i hela 50 dagar, men på grund av den tillväxtinriktade aveln innebär det ett stort lidande. Slaktkycklingarna hinner bli 3 kg och det är något som orsakar en kraftig nedsatt rörelseförmåga och överfulla stallar.

Organisationen hoppas på att exponeringen får tittarna att inse att vårt konsumtionsbeteende och produktionsmetoderna måste förbättras. En tidigare anställd inom kycklingproduktion som har hjälpt till med framtagning av material säger i ett pressmeddelande.

Så länge dessa fjäderfäsystemet finns kommer problemet inte att lösas.

En del av lösningen är att ställa högre krav på djurvälfärd hos kycklingproducenter och företag som säljer kycklingprodukter. Det är därför Animal Rights Center Japan i likhet med Djurens Rätt arbetar med Better Chicken commitment, som här i Sverige går under namnet ECC.

Läs mer om den japanska kycklingindustrin här

Francesca Vilches

Francesca Vilches | Chef Djurvänlig konsumtion

8 oktober 2020

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem