Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Tjurfäktning tillbaka på Mallorca

Tjurfäktare och tjur
Foto: Alvaro Marcos/Shutterstock

Tjurfäktning förbjöds på ögruppen Balearerna, där den populära turistön Mallorca ingår, för två år sedan. I år kommer dock tjurfäktningen tillbaka på Mallorca.

Protesterna mot tjurfäktning, både inom och utanför Spanien, har växt sig starkare för varje år som gått. Omvärldens protester har också lett till att många städer i Spanien stängt sina tjurfäktningsarenor och förklarat att de är emot tjurfäktning.

Djurens Rätt har tidigare rapporterat om att den autonoma regionen Balearerna, som bland annat omfattar den populära turistön Mallorca, för två år sedan klubbade igenom en ny djurskyddslag som förbjuder användandet av ”vassa redskap som kan skada och/eller döda tjuren” under tjurfäktningar, vilket i sig skulle förhindra att tjurfäktningar anordnas.

Spaniens författningsdomstol har dock bedömt att den nya lagen inte är förenlig med den spanska konstitutionen och tjurfäktningen kommer nu tillbaka på Mallorca, när arenan Coliseo Balear firar 90-årsjubileum, enligt Majorca Daily Bulletin. Bara en tjurfäktning verkar vara planerad denna sommar, den 9 augusti i Palma. 

Det här kan du göra

Skriv under namninsamlingen för att förbjuda tjurfäktning på Mallorca

Moa Ranum

Moa Ranum | Insamlingschef

18 juli 2019

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem