Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Vegetarisk dag i veckan?

Här syns den största ökningen sedan förra året. Då angav ungefär hälften av de svarande kommunerna att de hade minst en köttfri dag per vecka, antingen till följd av politiskt beslut (mindre vanligt) eller som praxis.

Ökningen syns inom alla skolformer, och det är framförallt andelen köttfria dagar till följd av politiska beslut som ökat. Det är också betydligt fler kommuner som fattat politiska beslut om att ha flera köttfria dagar varje vecka jämfört med förra året. Det finns en större tendens att ha vegetariska dagar i städer jämfört med i landsbygdskommuner.

Finns politiskt beslut att servera enbart vegetariskt vissa dagar? Avser luncher

På mobilen syns grafiken bäst i landskapsläge. Svårt att se detaljer i bilden nedan? Klicka här

Filterfunktionerna finns för att du ska kunna hitta trender i statistiken utifrån vad som är intressant för just dig. Kanske vill du jämföra kommunerna inom ett visst län, eller se hur din kommun står sig i förhållande till några andra? Eller kanske vill du titta på skillnader mellan storstäder och landsbygd? Klicka först ur rutan "All" i filtrets rullist, och klicka sedan i ett eller flera val i samma lista. Du kan också använda teckenförklaringen till att markera ett visst svarsalternativ och se hur det avspeglas i grafiken.

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem