Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Gör djurvänliga val

Vi vet att det inte alltid är det enklaste att vara en medveten konsument.
Därför har vi här samlat vegorecept, produkttips och guider till olika märkningar för dig som vill göra djurvänliga val.

Icke djurtestat

Här kan du läsa mer om vad som gäller kring icke-djurtestad kosmetika, hygien- eller rengöringsprodukter som inte testats på djur.

Pälsfri handel

Pälsfri handel

Pälsfria listan är en del i det internationella samarbetet Fur Free Alliance (FFA).

Adoptera mera

Adoptera djur

Att adoptera ett djur förändrar inte hela världen. Men det kan förändra någons hela värld.

Logotyp för märkningen I'M VEGAN, approved by Djurens Rätt

I'M VEGAN

I'M VEGAN är en veganmärkning som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Att använda märkningen I'M VEGAN är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter.

Blixtaktioner

Låt bävern leva!

En bäver i Vara kommun ska skjutas efter att ha bitit en simmare. För en djurvänligare värld måste förebyggande åtgärder användas istället för jakt om vilda djur orsakar samhälleliga problem - låt bävern leva!

Förbjud vilda djur på cirkus i EU

Cirkus är kul – men inte för djuren. I Sverige finns det restriktioner kring vilka djur som inte får användas på cirkus, men fortfarande saknas ett heltäckande förbud inom Sverige och resten av EU. Nu kräver Djurens Rätt och övriga organisationer i Eurogroup for Animals ett förbud mot vilda djur på cirkus inom EU!

No Animal Left Behind

Lagstiftningen måste leda till mer än att djur ska skyddas mot lidande, det räcker inte.

Stoppa minkfarmningen

Det är hög tid för ett globalt förbud mot pälsdjursuppfödningen, för djuren och för folkhälsan. Det är dags för Sverige att avveckla minkfarmerna för gott.

Alla blixtaktioner

Kampanjer

Djurvänlig kommun 2021

I Djurens Rätts ranking Djurvänlig kommun 2021 utses Sveriges djurvänligaste kommuner. Årets undersökning visar att allt fler landsbygdskommuner hamnar i topp medan större kommuner som Göteborg och Stockholm hamnar längre ner i rankingen.

99 miljoner

I Sverige föds det upp och dödas omkring 99 miljoner kycklingar varje år för sitt kött. Det är de djur i livsmedelsindustrin som är absolut flest och som har det allra sämst. Med kampanjen 99 miljoner gör vi det enkelt för dig att göra skillnad.

Förbjud vilda djur på cirkus inom EU

Djurens Rätt i gemensamt EU-upprop: Förbjud vilda djur på cirkus! En ny opinionsundersökning visar att 68 procent av européerna vill se ett sådant förbud.

Alla kampanjer

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem