Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Gör djurvänliga val

Vi vet att det inte alltid är det enklaste att vara en medveten konsument.
Därför har vi här samlat vegorecept, produkttips och guider till olika märkningar för dig som vill göra djurvänliga val.

Icke djurtestat

Icke djurtestat

Välkommen till Djurens Rätts konsumentguide Icke djurtestat! Här hittar du märken som säljer kosmetika, hygien- eller rengöringsprodukter som inte testats på djur.

Pälsfri handel

Pälsfri handel

Pälsfria listan är en del i det internationella samarbetet Fur Free Alliance (FFA).

100 % VEGANSKT

100 % VEGANSKT

Märkningen "100 % VEGANSKT®. Godkänd av Djurens Rätt" är Sveriges första veganska märkning.

Blixtaktioner

EU - rör inte min sojakorv!

Om Europaparlamentet jordbruksutskott får de som de vill kommer inte längre sojakorvar och vegoburgare att få kallas vegoburgare och sojakorv. Hjälp oss påverka det slutgiltiga beslutet!

Svensk fågel: Ta ert ansvar för kycklingarna!

Djurens Rätt har vid upprepade tillfällen lyft fram att situationen för de kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige är under all kritik - men ännu har inga åtgärder tagits av branschorganisationen Svensk fågel.

Sverige - satsa mer på djurfri forskning!

Hundratusentals djur utsätts för djurförsök i Sverige varje år. Många av försöken är plågsamma och medför ett stort lidande för djuren. Vi uppmanar Sverige att snarast utarbeta en handlingsplan för att minska djurförsöken!

Alla blixtaktioner

Kampanjer

End the Cage Age

Djurhållning i burar är grym, onödig och har ingen plats i Europa. Gå med i folkrörelsen för att förbjuda burarna idag genom att ställa dig bakom medborgarinitiativet End the Cage Age.

99 miljoner

Fler än 99 miljoner kycklingar dödas i Sverige varje år men hur ofta ser du en kyckling? Kycklingarna i Sverige hålls inomhus i grupper på tiotusentals individer.

Resebyråer och delfinarier

Flera resebolag har redan valt att sluta sälja biljetter till delfinarier, mycket tack vare att deras kunder reagerat. Men andra resebolag fortsätter att sälja resor till dessa utflyktsmål.

Försök inte med mig!

Hundratusentals djur utsätts för djurförsök i Sverige varje år. Denna vecka berättar vi om några av dessa djur och om de plågsamma djurförsök som de utsätts för.

Alla kampanjer

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem