Hoppa till huvudinnehåll

Gör djurvänliga val

Vi vet att det inte alltid är det enklaste att vara en medveten konsument.
Därför har vi här samlat vegorecept, produkttips och guider till olika märkningar för dig som vill göra djurvänliga val.

Blixtaktioner

StopTheTrucks

Djurens Rätt driver en kampanj som lyfter djurtransporterna inom EU och uppmanar branschen och den svenska regeringen att agera.

Låt djuren behålla sitt skinn

Strutsar, hundar och krokodiler som dödas för att bli lyxprodukter som väskor av märkena Hermès, Prada och Louis Vuitton - det är vad djurrättsorga

Alla blixtaktioner

Kampanjer

Svenska resebyråer och delfinarier

På sin hemsida skriver Ving att nöjesparken Loro Parque på Teneriffa ”bjuder på flera olika shower i världsklass med späckhuggare, delfiner och

Försök inte med mig!

Djurens Rätt kräver att det ska utarbetas en handlingsplan för hur djurförsöken ska minskas. Det behövs ett medvetet och planerat agerande.

Min röst för minkarna

Över en miljon minkar föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer runt om i Sverige varje år. Detta trots att en färsk opinionsundersökning visar att 8 av 10 svenskar är emot minkfarmning.

Hönan eller ägget?

Just nu lever runt 7,5 miljoner hönor i Sveriges äggfabriker. Av dem hålls ungefär 17 % hela sina liv i burar, resten hålls "frigående" i stora stallar. Av dem får ungefär en femtedel komma ut på sommaren. Resterande hålls inomhus året om.

Alla kampanjer

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem