Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Växa med vego

Väx med vego - för klimatet och djuren.

Köttkonsumtionen behöver minska både för djuren och planetens skull. Därför uppmuntrar vi er som företag att sätta mål om att minska på köttet och öka andelen växtbaserat. Vi kan coacha er i hur ni gör för att ​​​​​​​växa med vego!

Vi rekommenderar tre olika typer av målsättningar, som alla inkluderar att minska på köttet till förmån för växtbaserade proteiner. Vi rekommenderar år 2030 som målsättning för att ligga i linje med övriga globala hållbarhetsmålsättningar.

Målsättningar vi rekommenderar - välj en av följande:

  1. Att gå över till 100 % växtbaserade proteiner till år 2030. Det allra bästa alternativet för både djuren och planeten. 
  2. Att den totala volym animaliskt protein som säljs i dag ska halveras till år 2030.
  3. Att minst 50 % av proteinerna ska vara växtbaserade till år 2030. 

Att tänka på!

Väljer ni mål 2 eller 3 så är det viktigt att tänka på att inte ersätta det röda köttet med kött från kycklingar och fiskar. Detta då de är djuren som är flest och som har det allra sämst inom livsmedelsindustrin vilket innebär att fler djur med större lidande får sätta livet till. Dessutom är miljövinsterna med att välja växtbaserat framför att gå över till t.ex. kyckling stora.

Kommunicera er målsättning på er hemsida för konsumenter att kunna ta del av.

Samlade tips för företag som vill växa med vego!

Aktörer som erbjuder vego

Vi har sammanställt en lista på en del aktörer som erbjuder växtbaserade protein- och mejeriprodukter för restaurang och storkök. Klicka här för att läsa och ladda ner sammanställningen (pdf, öppnas i ny flik).

Tips till dig som jobbar inom storkök

På sidan Mer växtbaserad mat i skola och förskola har vi samlat fler tips som även företag kan använda för att öka andelen växtbaserat. Där hittar ni tips på resurser till kökspersonal, måltidspresentation, med mera.

Vill ditt företag komma igång med er målsättning? Tveka inte att kontakta oss så kan vi hjälpa er framåt och uppmärksamma era satsningar!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem