Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån
Bild på kor som går i flock på grönt gräs

Valet 2022

För att bygga en hållbar värld där djur respekteras som kännande individer så måste fler välja vego och djurfabrikerna behöver monteras ned. De politiker som väljs 11 september har makten att besluta - men du har makten att välja dem. På dessa sidor kan du ta del av Djurens Rätt granskningar, analyser och tips inför valet 2022 - tillsammans ger vi djurfrågorna mer plats i politiken.

Djurens Rätt har granskat riksdagspartiernas djurpolitik för att väljare ska kunna göra det mest djurvänliga valet den 11 september. Vi presenterar även djurvänliga kandidater från riksdagspartierna, för dig som vill personrösta.

Ytterligare läsning

Djurens Rätt vill att politikerna ska göra det enklare att välja växtbaserat. Ansvaret för att skapa en mer hållbar värld kan inte enbart ligga på konsumenterna. Politiken behöver driva på för att montera ned de plågsamma djurfabrikerna.

Ett krav Djurens Rätt ställer till politiken är att allt stöd i hela matproduktionskedjan ska förhålla sig proteinneutralt mellan växtbaserat och animaliskt protein. Det vill säga att statens olika stödsystem ska påverka de växtbaserade livsmedlen på samma sätt som de animaliska livsmedlen. I dagsläget går ett mångdubbelt större stöd till animalieindustrin. Det är inte rimligt. Och det är inte rimligt att den som väljer växtbaserat ska bidra till att hålla djurfabrikerna under armarna via skattsedeln.

Djurens Rätt vill därför uppmuntra dig som väljare att ta vara på din möjlighet att välja politiker som vågar skapa den politiken, där det är lätt att göra rätt.

Gör skillnad för djuren under valet 2022

Det är svårt att nå ut med djurfrågor inför ett riksdagsval, men tillsammans kan vi göra skillnad. Du kan hjälpa till genom att:

  • Dela Djurens Rätts inlägg i sociala medier.
  • Prata med de politiker som är ute i valrörelsen. Fråga vad de och deras parti gör för att stärka djurskyddet och att öka andelen växtbaserad mat i Sverige. Du kan till exempel ställa frågor i valstugorna, i sociala medier och via mail.
  • Hålla dig uppdaterad genom våra nyhetsbrev. För att kunna göra välgrundade val, i vardagen som på valdagen, behövs information. Via våra nyhetsbrev får du detta helt kostnadsfritt.
  • Skriva under för inrättandet av en djurskyddsminister. Namnen kommer att lämnas in till statsministerkandidaten efter valet.

Stöd Djurens Rätts arbete för alla behövande djur. Det är tack vare stöd från djurvänner som du som gör vi kan göra skillnad!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem