Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Valet är ditt

För att bygga en hållbar värld där djur respekteras som kännande individer så måste fler välja vego och djurfabrikerna behöver monteras ned. De politiker som väljs 11 september har makten att besluta men du har makten att välja dem. Valet är ditt!

Idag gynnas de intensiva djurfabrikerna genom subventioner och statliga bidrag, samtidigt som växtbaserade initiativ inte får i närheten av likvärdigt stöd av staten. Det finns heller ingen minister som fullt ut företräder djurskyddet i regeringen idag. Djurens intressen kommer alltid i sista hand. Det vill vi förändra tillsammans med dig.

Djurens Rätt har granskat riksdagspartiernas djurpolitik för att väljare ska kunna göra det mest djurvänliga valet den 11 september, läs mer om granskningen här. Vi vill att politikerna ska göra det enklare att välja växtbaserat. Ansvaret för att skapa en mer hållbar värld kan inte enbart ligga på dig som konsument. Politiken behöver driva på för att montera ned de plågsamma djurfabrikerna.

Ett krav vi ställer till politiken är att allt stöd i hela matproduktionskedjan ska förhålla sig proteinneutralt mellan växtbaserat och animaliskt protein. Det vill säga att statens olika stödsystem ska påverka de växtbaserade livsmedlen på samma sätt som de animaliska livsmedlen. I dagsläget går ett mångdubbelt större stöd till animalieindustrin. Det är inte rimligt. Och det är inte rimligt att den som väljer växtbaserat ska bidra till att hålla djurfabrikerna under armarna via skattsedeln.

Djurens Rätt vill därför uppmuntra dig som väljare att ta vara på din möjlighet att välja politiker som vågar skapa den politiken, där det är lätt att göra rätt. Just därför vill vi påminna om att ”valet är ditt” när det gäller att göra ett djurvänligt val när du röstar till riksdagen i september.

Det är svårt att nå ut med djurfrågor inför ett riksdagsval, men tillsammans kan vi göra skillnad. Du kan hjälpa till genom att:
 

  • Dela Djurens Rätts inlägg i sociala medier.
  • Prata med de politiker som är ute i valrörelsen. Fråga vad de och deras parti gör för att stärka djurskyddet och att öka andelen växtbaserad mat i Sverige. 
  • Hålla dig uppdaterad genom våra nyhetsbrev. För att kunna göra välgrundade val, i vardagen som på valdagen, behövs information. Via våra nyhetsbrev får du detta helt kostnadsfritt.
  • Skriva under för inrättandet av en djurskyddsminister. Namnen kommer att lämnas in till statsministerkandidaten efter valet. 
  • Bli en blixt för djuren. Få tips på enkla saker du kan göra för djuren direkt via din telefon eller dator. Det kan vara att skriva under en namninsamling, kommentera på sociala medier eller att maila företag och makthavare.

Stöd Djurens Rätts arbete för alla behövande djur. Det är tack vare stöd från djurvänner som du som gör vi kan göra skillnad!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem