Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Delseger: djurförsökslaboratorium i Tyskland tvingas stänga ner

Foto: Cruelty Free International / SOKO Tierschutz

Det tyska djurförsökslaboratorium som nyligen avslöjades med att utsätta hundar, apor, katter och andra djur för fruktansvärda djurförsök ska stänga ner en av sina anläggningar. En delseger för djuren - men på två andra anläggningar fortsätter djurförsöken.

Det var organisationerna Cruelty Free International och SOKO Tierschutz som tidigare i höst avslöjande vad som pågår bakom stängda dörrar på djurförsökslaboratoriet Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i tyska Hamburg. De smygtagna bilderna visade hundar i burar där golvet är täckt av blod, apor som vanvårdas och katter och kaniner som utsätts för plågsamma experiment. De avslöjade att ett ohyggligt lidande och djurförsök som strider mot lagstiftningen i såväl Tyskland som i EU.

Reaktionerna efter avslöjandet har varit starka och fler än 41 000 personer skrev under Djurens Rätts upprop för att stänga laboratoriet.  Och en delseger har nått när en av tre av företagets djurförsöksanläggningar nu tvingas stänga.

Nedläggningen är en överenskommelse mellan LPT och de tyska myndigheterna, och djurförsöken på hundar, katter och apor måste upphöra senast i februari 2020. Anläggningen ska stängas senast den 29 februari 2020.

Det är glädjande, men djurförsök på andra djur - som grisar, kaniner, råttor, möss och hamstrar - fortsätter på LPT:s två andra djurförsöksanläggningar.

Cruelty Free International och SOKO Tierschutz fortsätter sin kampanj och kräver att LPT ska tvingas upphöra med samtliga djurförsök. På lördag arrangeras en demonstration i Hamburg som förväntas bli den största hittills.

Djurens Rätt arbetar för att djurförsök ska ersättas med djurfria metoder - för djur är inte våra att försöka på. Hjälp oss förändra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

13 november 2019

LPT

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem