Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Försöksdjur omhändertas från skräcklaboratoriet

Foto: SOKO Tierschutz

Arbetet med att omplacera djur från det tyska djurförsökslaboratorium som tvingades stänga efter att det avslöjats hur djuren utsatts för fruktansvärda djurförsök har påbörjats. Samtliga överlevande katter och hundar från laboratoriet ska få nya hem.

Vi har skrivit om hur organisationerna Cruelty Free International och SOKO Tierschutz avslöjat vad som pågår bakom stängda dörrar på djurförsökslaboratoriet Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i tyska Hamburg.

Och vi har skrivit om hur en delseger nåddes när en av företagets djurförsöksanläggningar tvingades avveckla verksamheten. Nedläggningen var en överenskommelse mellan LPT och de tyska myndigheterna.

Vad som skulle hända med djuren var då oklart med glädjande nog har det de senast veckorna kommit information om att djuren från laboratoriet omhändertas – i alla fall katterna och hundarna.

Samtliga överlevande katter på djurförsöksanläggningen har tagits om hand och getts nya hem, och även hundarna har börjat omplaceras. I ett första skede ha tio hundar fått nya hem, men enligt överenskommelsen som presenterats ska samtliga 140 hundar som finns kvar på anläggningen tas om hand.

Djurens Rätt arbetar för att djurförsök ska ersättas med djurfria metoder - för djur är inte våra att försöka på. Hjälp oss förändra!

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Digital kommunikatör

10 januari 2020

LPT

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem