Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

 

Att företag tar ställning för djuren genom att ställa högre krav på djurvälfärd gentemot sina producenter och leverantörer är en viktig del i arbetet mot en mer djurvänlig värld. Detta då företagens krav och policys har en direkt inverkan på djuren som föds upp inom livsmedelsindustrin. Det är också därför som Djurens Rätt lägger stort fokus på detta arbetsområde.

Inom Djurens Rätts arbete med företagsrelationer ligger fokus främst på kycklingarna och det som heter European Chicken Commitment (ECC). Genom att företag ansluter sig till ECC-arbetet säger de bland annat nej till turbokycklingar, och ja till mer plats för kycklingarna, skonsammare bedövningsmetoder och till att fler kycklingar får vistas utomhus. Det är närmare 300 företag runt om i Europa som valt att jobba med dessa kriterier och det håller därmed på att bli den nya miniminivån för kycklingproduktion. På sidan Kycklingläget (se menyn) finns en översikt över vilka företag som är verksamma i Sverige som valt att jobba med ECC.

I artikeln “Uppfyller Svensk Fågel kriterierna i European Chicken Commitment” finns mer information om hur svensk konventionell kycklingproduktion står sig jämfört med ECC.

I menyn till höger finns mer information om våra olika arbetsområden, samt en länksamling där vi samlat några artiklar och rapporter för vidare läsning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för företag

Kontakt företagsrelationer

Ansvarig för företagsrelationer 
Nathalie Söderström
[email protected]
08-555 914 21

Specialist företagsrelationer 
Nora Ullman
[email protected]
08-555 914 19

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem