Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 35 kr/mån
kr/mån

Skandallaboratoriet nekas tillstånd för fler djurförsök

Foto: Cruelty Free International / SOKO Tierschutz

Blodtäckta laboratoriegolv, plågade och döende djur och fruktansvärda djurförsök. Nu har huvudkontoret för den tyska djurförsöksanläggning som i oktober 2019 avslöjades utsätta djur för ett oerhört lidande nekats möjligheten att få ansöka om att utföra nya djurförsök. Nuvarande tillstånd ska dras tillbaka så snart det är möjligt. Det är den senaste händelseutvecklingen kring skandallaboratoriet LPT.

I flera artiklar vi skrivit om hur organisationerna Cruelty Free International och SOKO Tierschutz avslöjat vad som pågår bakom stängda dörrar på djurförsökslaboratoriet Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i tyska Hamburg.

Vi har skrivit om de starka reaktionerna, hur ett av laboratorierna tvingades stänga ner och hur många av djuren tagits om hand. I den senaste utvecklingen rapporter nu organisationen Cruelty Free International om hur företagets huvudkontor nekats tillstånd till framtida djurförsök. De godkännande som finns kommer dras tillbaka så snart det är möjligt.

Tyskland är det land i Europas som använda näst flest djur i djurförsök – under 2017 var det 2 068 813 djur som användes i djurförsök i Tyskland.

Sedan 1882 har Djurens Rätt arbetat för de djur som utsätts för djurförsök. Vi ger försöksdjuren en röst.

Peter Nilsson

Peter Nilsson | Ansvarig digitala kanaler

18 februari 2020

LPT

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem